· 

Verdens bedste fish tacos

4 personer

 

Ingredienser

 

Fyld

  • 1 mango i små tern
  • 2 avocado i små tern
  • ½ - 1 rødløg, finthakket
  • 1 bundt frisk koriander
  • 2 lime, skåret i både
  • 1 - 2 friske jalapenos finthakket (ellers fra et glas)
  • 1 hjertesalat eller anden grøn salat, plukket i små stykker
  • ¼ rødkål i fine striber
  • 200 g revet ost (fx gouda) 

 

Taco sauce

  • 150 - 250 g creme fraiche 18%
  • 1 fed hvidløg finthakket med lidt salt
  • 2 - 3 tsk. limejuice
  • 2 - 3 tsk. Sriracha sauce

 

Fisk

  • 450 g fx frisk torsk
  • Salt, peber og spidskommen
  • 2 æg, fin rasp og lidt mel
  • Olie til stegning

 

Tortillas

2 pakker super soft medium tortilla (2 x 320 g)

 

Fremgangsmåde

Skær og hak alle ingredienser til fyld og stil dem frem i små skåle.

 

Rør ingredienserne til taco saucen sammen og smag til. Saucen skal være ret spicy.

 

Skær fisken i små rektangler. Rør æggene sammen med salt, peber og spidskommen. Vend fiskestykkerne i lidt mel, så i  æggemassen og til sidst i rasp. Steg dem i rigelig olie.

 

Varm tortillas enkeltvis i en tør pande på begge sidder. 

 

Kom tortillas på en tallerken og fyld fish tacos efter smag og behag med alt det vidunderlige fyld. Husk til sidst at dryppe med rigeligt lime juice. 

 

Hvis du ejer en raclette maskine eller en “hot stone” kan du varme tortillas på bordet. Det er meget mere hyggeligt.

 

Tip: Kvickly har tit friske økologiske jalapenos. Mangotern på frost findes efterhånden i mange supermarkeder. 

Glem ikke de lækre Lime-Ingefær Living Pops til retten, de matcher simpelthen perfekt :-)