Fremstillingsprocessen

 

Fremstillingen af “The Living Pop” er typisk opdelt i to fermenteringsskridt

 

 

I første fermentering bliver tibicos kulturen forsynet med vand, sukker, tørfrugter (som figner, rosiner og tranebær) og skiver af friske citroner, lime eller grapefrugt. Alle ingredienser i vores drikke er selvfølgeligt økologiske.

 

Mikroorganismerne spiser sukkeret og omdanner det til frugtsyrer, naturlige aromastoffer og bobler. Derfor aftager sukkermængden, og drikken bliver frisk og syrlig. Når sukkeret næsten er brugt op, adskilles drikken fra kulturen, tørfrugterne og citrusskiverne.

 

I anden fermentering tilsættes drikken smagsgivende juicer, og drikken bliver fyldt på flasker. Sukkeret fra juicen bliver nedbrudt af mikroorganismerne, ligesom i den første fermentering.

Men fordi flaskerne er lukket, kan boblerne ikke undslippe og der opstår det skønneste brus, samtidig med at sukkerkoncentrationen falder. Man kalder det for en “flaskefermentering”.

Fermenteringen bliver bremset ved at flytte drikken på køl, hvor mikroorganismernes aktivitet bliver reduceret på et ganske lavt niveau.